fredag 21 november 2014

Regnigt, grått och lerigt....

Halloj!

De senaste dagarna känns det som om solen aldrig gått upp över huvud taget. Det är snålblåst, grått, blött, lerigt och halvkallt. Tåga gillar inte vädret utan vill helst vända i dörren när vi kommer ut, hon gör sina behov snabbt och vill sen vända och gå hem igen. Det får helt enkelt bli korta promenader och lite inomhusaktivering i form att klickerträning. Tänkte kanske lära Tåga att stänga byrålådor och köksluckor... får se, kan ju går hur som helst :) Måste o avsett hitta på något så att hon får lite hjärngympa.

Tåga hälsar i alla fall att vädret just nu blir mer uthärdligt med ett ordentligt regntäcke. Vi är jättenöjda med detta som är från Rukka:
Rukka - Rosa Regntäcke

söndag 16 november 2014

Godkänt anlagsprov! Yeeeiii!



Åh idag är jag världens stoltaste matte! Vi har tillsammans med Sandra och hennes två hundar (ja, båda hussarna var ju med som "moraliskt stöd" också såklart) varit och gjort anlagsprov. Alla tre hundarna blev godkända med goda vitsord till samtliga av domaren.

Vädret idag var perfekt för att spåra - fuktigt, lätt vind, mulet och ca 5 grader i luften.

Tåga gick enligt domaren "klockrent", tog alla vinklar utan att behöva cirkla och gick nästan mitt i spåret hela vägen, enda gången hon vek av lite lite grand var vid bloduppehållet. Oron och nervositeten var alltså helt och hållet obefogad från min sida! Fast det är väl alltid lite så när man ska göra något och bli betygsatt, oavsett vad det gäller.

Nu myser vi ner oss i soffan tillsammans med husse och njuter av framgången :)


fredag 7 november 2014

Dags för anlagsprov!

Den 16/11 är det dags att äntligen göra anlagsprovet! Lite nervös är jag allt. Trots att jag vet att Tåga är fantastiskt duktig så vet jag också att hon ibland kan slarva för att hon tycker att det är så fantastiskt roligt.
Sandra ska ju med med sina två hundar och göra provet samtidigt så det känns skönt att ha någon mer med sig ute i skogen när man blir lite nervös :)

Vi ska även öva på lördag. Då ska vi (för första gången för mig i alla fall) lägga ett spår precis som det är upplagt på anlagsprovet. 600m, liggtid 2-4h, 2dl blod, bloduppehåll o. dyl. Jag har ju övat på allt, men inte sammansatt till ett långt moment. SPÄNNANDE!