lördag 9 mars 2013

Utställning i Strängnäs

Idag var vi iväg på utställning i Strängnäs. Det gick väl inget vidare faktiskt.
Jag och Jenny (Tågas uppfödare) packade ihop oss i bilen och skulle hämta en annan hund som Jenny har ute på foder (Tåga är jag fodervärd till för hennes kennel, Mexican Blackbird). När vi packat in Sally i bilen insåg vi att hon inte fått sin ettårsspruta, så hon kunde inte följa med. Så, packa om i bilen och sen for vi iväg. Vi trodde att vi hade bråttom så vi kände oss lite stressade i bilen, men när vi väl kom fram hade vi gott om tid på oss innan jag och Tåga skulle in i ringen.

Så, dags för oss att gå in. Tåga skötte sig mycket bättre än sist! Idag stod hon till och med ganska snyggt, om än lite kutryggad, men hon STOD i alla fall! :) lite krångel när vi skulle bli bedömda av domaren enskilt, någon hade ju tappat godbitar på golvet, då är det inte lätt att stå still såklart! Men domaren kunde i alla fall se och bedöma oss. Vi blev diskade på grund av att Tåga har underbett och hängöron. Lite hårt kan jag tycka, det tyckte Jenny också. Domaren sa till mig att hon tyckte att Tåga var en väldigt trevlig hund men att felen var såpass stora att hon måste diska oss och att det nog finns någon annan sport vi kan ägna oss åt... Hmm...
Jaja, inte så mycket att göra någonting åt. Bättre lycka nästa gång! Och tills dess ska hennes öron vara tejpade så att vi får ordning på dom! Underbettet kan man ju inte göra mycket åt, men diskad ska man inte bli om hunden är snygg i övrigt, vilket hon faktiskt är! Hon skiljer sig inte såpass mycket från rasstandarden att hon förtjänar att bli diskad!
Men, en trevlig dag och Tåga har varit duktig i alla fall :) köpte en tuggleksak med vaniljsmak (perfekt eftersom hon är på elimineringsdiet och inte får äta tuggben) som Tåga tyckte var smaskens!

Nu ska matte kolla på melodifestivalen :)

Trevlig kväll!

tisdag 5 mars 2013

Valptiden med Tåga




Valptiden (inte helt över, Tåga är ju bara 10 månader än så länge, men oj vad det händer grejer under denna korta tid) var spännande kan man nog lugnt säga.

Kort sammanfattat;

Valpkiss överallt, speciellt när ens favoritprogram går på tv eller liknande (även om man var ute för fem minuter sen)

Hål i alla kläder efter sylvassa valptänder.

Massa underbara ärr i händer, på armar och även ben, det också efter dessa sylvassa valptänder.
Jag, som många andra tror jag, kände mig vissa stunder alldeles uppgiven över att hon bet mig och alla andra så mycket, och ganska hårt dessutom, men jag fick intala mig själv att det är bara en kort period, det kommer gå över. Och som på ett litet kick så var det helt borta! Det enda som finns kvar är alla ärren, men dom lär försvinna så småningom om dom också med tiden :)

Det som blivit uppätet/massakerat av kliande valptänder här hemma är följande:
Mattor, ett par foppatofflor och två andra skor, grytunderlägg, diskborste, anteckningsblock, tidningar, fjärrkontrollen, hörlurar... oj jösses... Insåg just att listan kan göras huuuur lång som helst!
 
Tåga massakerar äggkartong fylld med godis.

En sak som jag varit helt förskonad ifrån är nattliga rastningar. Tåga har sen dag ett sovit hela nätterna, en enda gång har jag varit ute på natten, och då var hon redan rumsren men blivit dålig i magen, och till och med då höll hon sig tills jag vaknade och tog ut henne.

Valptiden är underbar, skitjobbig, fantastisk, frustrerande och otroligt häftig! Det är så häftigt att se det lilla knytet man fick hem växa till sig, se hur personligheten växer fram och hur bandet mellan en själv och hunden växer starkt. Hoppas på många härliga år med min "lilla" dam med knasiga upptåg från hennes sida :)
Första dagen hemma. Efter ett ordentligt spattryck runt och under fåtöljerna däckade Tåga i min famn. Lycklig matte!
 
Katten Otis och Tåga i sommargräset.

Tåga busar med schäfern Tx



Tugga tugga tugga...