söndag 9 december 2012

35cm snö, solsken och jag är ändå på dåligt humör...

Det är -16grader, snön är sådär krispigt härlig, solen skiner och hunden är glad... Ändå har jag så himla dåligt tålamod och minsta lilla Tåga gör idag får mig att explodera... Idag känner jag mig som världens sämsta hundägare... Är det bara jag som känner så ibland? Jag har inget som helst tålamod och så får jag dåligt samvete för att jag är orättvis mot hunden när hon egentligen bara är glad.
Hon rusar fram och tillbaka i kopplet och jag blir så frustrerad! Varför kan hon inte gå så bra som hon brukar? Skärpning! Och precis när jag sagt åt henne för att hon krånglar i kopplet så får jag så dåligt samvete, hon rusar ju runt för att hon är en lycklig 7månaders valp som älskar snö... Inget att vara arg över!

Nu ligger vi båda två framför brasan och värmer oss. Jag har fortfarande dåligt samvete för att jag nog varit lite orättvis på promenaden, men jag tror nog att alla hundägare känner så ibland... Eller?

Måste ju bara avsluta med att skryta lite också; Tåga är nämligen med i senaste numret av AmstaffNytt :)

Nu ska jag fortsätta mysa med min plutt framför brasan...

Ha en bra dag i solen!

fredag 7 december 2012

Delfinhopp på ängen

Åhh, jag är lite ledsen över att det är så mörkt på kvällarna och svårt att då få med något på foto. Igårkväll när vi var ute och gick en liten sväng med Tåga så släppte vi henne lös så att hon kunde rejsa runt i snön. Hon var helt tokig! Flög runt på hela ängen! Det såg så himla härligt ut när hon fick hoppa fram som en delfin i den djupa snön. Det är ju inte lätt att vara "liten" när det ligger 40-50cm snö och man vill springa fort. Jag och sambon skrattade gott åt hennes spattryck i alla fall. Hon ömsom "delfinhoppade" fram för att sedan böka sig fram i snön och grymta som en gris.

Ja jösses! Underbart att se henne så glad i alla fall. Sen att hon inte är så bra på inkallning är ju ett problem vi fick ta sen, det var ju så kul så man får ju inte tro att hon vill komma till mig bara för att jag säger det (ja precis, det är ju en terrier vi skaffat oss..) men när jag sprang åt andra hållet och kastade mig handlöst i snön tyckte hon nog att det såg kul ut för då kom hon skuttandes som ett skott.
Efteråt somnade hon gott framför kaminen inne i vardagsrummet, hennes absoluta favoritplats.

Somsagt, lite tråkigt att jag inte hade några foton på detta, men jag får försöka få nåt bra foto på Tåga i snön i helgen när det är ljust när vi är hemma :)

Ha en bra dag! //Sandra och Tåga

måndag 3 december 2012

Kallt!

Nu är det kallt! -22grader har vi nu på morgonen här hemma. Tåga ligger och sover framför brasan som har brunnit sen halv sex i morse (klockan är nu 7). Katterna har velat gå ut, men sen har det inte tagit mer än 5minuter innan dom velat gå in igen.

Det har inte direkt varit några större utsvävningar med träning på sistone. Vi övar platsläggning för tillfället, att det ska va så svårt att få in kommandot "ligg"... Övaövaöva och tålamod helt enkelt!

Vi avslutar väl som vanligt med lite bilder :)

Ha en bra dag!!